Marketingadviseur

  1. Home
  2. Marketingadviseur
Marketing Adviseur | Patrick Bakker - Bureau OpMerkzaam

Een vaste marketing adviseur of marketing consultant inhuren?

✅Kom je kennis, creativiteit of tijd te kort om zelf je marketing te doen of kun je hierbij juist wel wat coaching gebruiken?

✅Wil je je verkoopkansen vergroten door meer leads te genereren?

✅Heb je geen idee wat SEO, SEA en content marketing voor jou betekenen, maar wil je wél beter gevonden worden in Google?

✅Heb je nog geen merkstrategie, maar wil je van je bedrijf een sterk merk maken?

Huur dan bij Bureau OpMerkzaam een ervaren marketing adviseur in voor een vast bedrag per maand of een marketing consultant op projectbasis.

Ruime ervaring

Ruim 20 jaar gewerkt in opdracht van merken zoals Sky Radio, Hyundai, Autotrader en UWV.

Actuele kennis

Senior Communication Professional (SCP) | NIMA-B gediplomeerd | Google Ads Certified

Creatief netwerk

Direct toegang tot tekstschrijvers, fotografen, videoproducenten, vormgevers en webbouwers.

Werken op locatie

Werken op jullie eigen locatie is in sommige gevallen aan te raden. Vraag naar de mogelijkheden.

Klantervaringen

Hij stelt de mens en achterliggende motivatie centraal en weet dit goed uit te werken naar een heldere positionering van het bedrijf & het merk met een sterke eigen identiteit.

Roger ter Horst

Brabantsche Stoombierbrouwerij | Brouwer

Patrick heeft voor de merkstrategie van ons bedrijf een belangrijke rol vervuld, waarbij we door zijn vakmanschap en prettige communicatie zeer effectief hebben kunnen samenwerken. Ik beveel hem van harte aan!

Buck Jüch

Prevermo Groep | Directeur

In de afgelopen 15 jaar heeft Patrick vele producties voor mij in juiste banen geleid. Hij weet als geen ander de schakel tussen de soms lastige wensen van klanten en een perfecte productie te zijn.

Dennis Kuzee

Sky Radio | Brand Director

Wat doen een marketing adviseur en marketing consultant?

Een marketing adviseur werkt wekelijks een vast aantal uren aan jouw marketing. Dit kan op afstand, maar desgewenst ook bij jou op locatie. De marketing adviseur fungeert als je eigen marketingafdeling en is ‘een schaap met vijf poten’. Hij helpt je met concrete (online) marketingactiviteiten, maar ook met het analyseren van je organisatie-identiteit of het doen van een concurrentieonderzoek. Ook is het fijn om te weten dat je altijd met ad-hoc marketingvragen terecht kunt: zoals het schrijven van een persbericht, het meedenken over een klantendag of het redigeren van een Powerpoint-presentatie. Tenslotte evalueert hij geregeld de resultaten van de marketingactiviteiten aan de hand van de gestelde doelen uit het communicatieplan. Een ideale manier dus om je marketing volledig te ‘outsourcen’.

Een marketing consultant huur je in voor een afgebakende opdracht. Dit kan begeleiding bij het schrijven van een marketing- of communicatieplan zijn, het opzetten van een contentmarketing-strategie, maar ook het bepalen van een heldere positionering of het bedenken van nieuwe proposities. De marketing consultant fungeert in de meeste gevallen als marketing coach, die jou verder helpt in je marketingstrategie.

social media marketing | Bureau OpMerkzaam Utrecht

Haal deze marketingdiensten in huis

Marketingplan & Communicatieplan100%
100%

In een marketingplan vertalen we de ondernemingsdoelstellingen naar een marketingstrategie en formuleren we het marketingbeleid voor de middellange termijn. In een communicatieplan werken we uit welke mix van communicatiemiddelen we in kunnen zetten om de marketingstrategie effectief te ondersteunen.

Zoekmachinemarketing (SEO & SEA)100%
100%

Met zoekmachinemarketing zorgen we ervoor dat je beter vindbaar wordt in zoekmachines. Dit doen we met betaalde tekstadvertenties (SEA) en door de organische vindbaarheid te verbeteren (SEO). Hiervoor optimaliseren we de teksten, kijken we naar de achterliggende techniek en werken we aan ‘linkbuilding’.

Contentmarketing100%
100%

We bouwen aan een duurzame relatie met de doelgroep door regelmatig informerende, instructieve of entertainende ‘content’ te publiceren. In de vorm van artikelen, infographics, uitleganimaties, inspiratievideo’s etc. laten we zien wat je merk aan mogelijkheden en oplossingen biedt.

On- & Offline Adverteren100%
100%

Afhankelijk van het beschikbare budget en het gedrag van de doelgroep zoeken we naar een ideale mix van online en offline adverteren. Hiermee werken we voornamelijk aan je naamsbekendheid, maar kunnen we desgewenst ook kennis, houding en gedrag t.a.v. van het merk proberen te beïnvloeden.

marketing adviseur | Bureau OpMerkzaam trecht

Een marketing adviseur of marketing consultant inhuren?

Door een vaste marketing adviseur in te huren die wekelijks aan je marketing werkt, kun jij je focussen op je kernactiviteiten. Dit kan al vanaf 1 dagdeel in de week voor € 1.450,- p/maand (excl. 21% BTW). Naast een vast maandbedrag voor onze marketingdiensten bepalen we in overleg ook een budget ten behoeve van mediakosten voor advertentiecampagnes en het maken van creatieve content (o.a. website, whitepapers, video’s etc.) door derden.

De diensten van een marketing consultant neem je bij ons af op basis van een aantal 10-uurstrippenkaarten van € 950,- p/stuk (excl. 21% BTW).

Het is ook mogelijk een maandpakket voor Marketing Strategie te nemen voor € 950,- p/maand (excl. 21% BTW). Hiermee integreer je strategische marketing in je organisatie.

Zolang je nog niet voldoende budget hebt om een marketing manager in dienst te nemen, besteed je dus bij Bureau OpMerkzaam flexibel je marketing uit voor een lager bedrag en met minder risico.

Je marketing naar een hoger niveau?

👉Download GRATIS de verhelderende Marketingscan en krijg inzicht in wat er nodig is om je marketing te verbeteren. Na het lezen van de scan weet je o.a. waarom:

✅Ad-hoc-marketing tot onduidelijke resultaten leidt

✅Niemand direct klant wordt, maar eerst verschillende fasen van een klantreis doorloopt

✅Je verschillende communicatiekanalen en bijbehorende content nodig hebt om je doelgroep te bereiken binnen al deze fasen

✅Een website niet uit zichzelf klanten oplevert

Vul je naam en mailadres in en ontvang de Marketingscan direct in je mailbox. 

Bureau OpMerkzaam | Marketingscan
Menu