Marketingdiensten

  1. Home
  2. Marketingdiensten

Welke marketingdiensten heb jij nodig?

Er zijn veel redenen te bedenken waarom je een marketing adviesbureau kunt inschakelen. Bureau OpMerkzaam biedt je daarom een breed scala van marketingdiensten gericht op het MKB.

Afhankelijk van de doelstellingen en het beschikbaar budget stellen we een gebalanceerd pakket van activiteiten samen. Houd er hierbij rekening mee dat je maandelijks al snel € 1.000,- excl. 21% BTW nodig hebt om structureel met bijvoorbeeld Google Ads aan je marketing te kunnen werken. Maar realiseer je ook dat je dit doet om nieuwe klanten aan te trekken, die weer geld kunnen opleveren. Bij voldoende ROI zijn deze kosten dan ook een goede investering.

Wanneer je het lastig vindt om zelf te bepalen wat voor jouw situatie het meest effectief is, kan onze marketingadviseur je op basis van je wensen, behoeften en budget hierbij verder helpen.

Met deze marketingdiensten kunnen we je ondersteunen

Marketing- & Communicatieplan

Een marketingplan beschrijft de inhoud, richting en doelstellingen van je marketingstrategie. Onze marketing adviseur helpt je graag bij het schrijven van een solide plan. Een communicatieplan beschrijft welke mix van communicatiemiddelen en mediakanalen het beste de marketingdoelstellingen ondersteunen binnen je beschikbare budget.

Online Adverteren

Google, Facebook en Youtube bieden uitgebreide mogelijkheden voor online adverteren. Onze gecertificeerde advertentiespecialisten helpen je met het maken van effectieve en meetbare campagnes. Daarmee verhogen we je naamsbekendheid, wordt je beter gevonden op Google en confronteren we bezoekers van je website opnieuw met je merk.

Social Media Marketing

Het publiceren van boeiende en waardevolle content op social media kan bedrijven diverse voordelen opleveren. Hiervoor formuleren we eerst een social media strategie, die aansluit op je contentstrategie en je communicatieplan. Maandelijks ontvang je van ons een rapportage, waarmee we evalueren of je social media nog in lijn zijn met je doelstellingen. Hiermee bouw je aan een solide basis voor social media marketing.

Merkstrategie & Positionering

Een slimme merkstrategie vormt de basis van een sterk merk. Onze marketing adviseur bepaalt hierbij de organisatie-identiteit, kiest de meest geschikte positionering en beschrijft de gewenste merkidentiteit. Onze creatieven gaan vervolgens aan de slag met de visuele vertaling van strategie naar communicatie. Denk aan een nieuwe huisstijl, visitekaartjes, banieren etc.

Offline Adverteren

Traditionele media bieden nog steeds relevante manieren om snel bereik op te bouwen. Onze creatieven helpen je graag met het maken van printadvertenties, radiocommercials, TV-commercials en outdoor reclame. Ook bieden media tegenwoordig naast reclame verschillende mogelijkheden om ‘content’ te sponsoren als onderdeel van je content marketing strategie.

Zoekmachine Optimalisatie

Wie hoger in Google wilt komen zal aan zoekmachine optimalisatie (SEO) moeten doen. Onze SEO-specialisten helpen je met de verbetering van de techniek achter je website en met linkbuilding om de autoriteit van je website te verhogen. Onze content marketingspecialisten helpen je bij het schrijven van relevante en waardevolle SEO teksten.

Contentmarketing

Met contentmarketing verbeter je je online vindbaarheid en bouw je een duurzame relatie op met je doelgroep. Om je content marketing te laten slagen formuleren we een contentstrategie. Die vertalen we in waardevolle, interessante en relevante content in de vorm van o.a. websiteteksten, blogartikelen, video’s, uitleganimaties of infographics.

Video Marketing

Bewegende beelden – ondersteund door muziek en geluidseffecten – maken video een ideaal communicatiemiddel om een toepassing of instructie helder uit te leggen of je merk met emotie te ‘laden’. Onze regisseurs en producers helpen je om je communicatieboodschap effectief te vertalen naar een impactvolle productvideo, uitleganimatie of commercial.

Marketing PR

Marketing PR wordt ingezet om nieuwe producten of diensten bekend te maken of om de reputatie van je bedrijf positief te beïnvloeden. We ondersteunen je met het schrijven van persberichten, het aanbieden van interviews bij diverse media en het online publiceren van content op social media als onderdeel van je contentstrategie.

Menu