Content Marketingbureau Utrecht

  1. Home
  2. Content Marketingbureau Utrecht

Ontdek het gemak van een content marketingbureau

Kom je tijd of creativiteit tekort om regelmatig waardevolle content te publiceren?
Weet je niet hoe je een effectieve contentstrategie moet opzetten?
Heb je geen idee hoe je een klantreis of customer journey in kaart brengt?
Vind je het moeilijk om te bepalen welke communicatiemiddelen het beste aansluiten op je customer journey?

Besteed dan je content marketing uit aan een content marketingbureau en werk structureel aan het opbouwen van een duurzame relatie met je doelgroep.

Wat is content marketing?

Content marketing is een lange termijn marketingaanpak waarmee je met waardevolle ‘content’ laat zien wat jouw producten of diensten aan oplossingen te bieden hebben aan je doelgroep. Het heeft als doel om ze vrijblijvend te informeren en er een duurzame relatie mee op te bouwen.

Content komt in vele gedaanten: blogartikelen, infographics, inspiratievideo’s, uitleganimaties, casebeschrijvingen, white papers, ebooks, webinars, podcasts, persberichten, productbladen, gebruiksaanwijzingen etc. Allemaal verschijningsvormen van ‘content’. De publicatie en distributie van content kan dus zowel offline als online plaatsvinden. Een goed voorbeeld hiervan is het Allerhande-platform. Dat is zowel een fysiek magazine als een online platform met receptbeschrijvingen en kookinstructievideo’s.

Wanneer bedrijven beginnen met content marketing maken ze meestal al snel de fout om ad-hoc content te ontwikkelen die té algemeen is en niet inspeelt op de verschillen in informatiebehoefte van potentiële klanten. Een doordachte contentstrategie vormt daarom de basis voor effectieve content marketing. Wanneer je zelf hiervoor te weinig kennis, tijd of creativiteit hebt, kan een content marketingbureau je hierbij helpen.

Content Marketing Bureau Utrecht | Bureau OpMerkzaam
content marketingbureau | Bureau OpMerkzaam Utrecht

Hoe werkt content marketing?

De meeste mensen doen uitvoerig onderzoek vóórdat ze overgaan tot het aanschaffen van producten of diensten die belangrijk voor ze zijn. Ze laten zich daarom goed informeren naar alle mogelijkheden en vergelijken concurrenten op verschillen en toepassingen. Daarbij spelen ook reviews en vergelijkingssites een belangrijke rol. Met content marketing kun je hierop inspelen door de juiste informatie op het juiste moment aan te bieden. Hiermee maak je op een vriendelijke manier aan de potentiële klant duidelijk dat jouw product of dienst nuttige oplossingen kan bieden voor hun problemen. Hoe beter je hier in bent, hoe groter de kans dat je gezien wordt als autoriteit in je vakgebied. Het is daarmee een uitstekende aanvulling op online adverteren, dat gericht is op merkbekendheid of directe verkoop van product of dienst.

Content marketingbureau Utrecht

Bureau OpMerkzaam opereert vanuit regio Utrecht. Centraal gelegen, dus we kunnen snel bij je aan tafel zitten. Samen met een team van enthousiaste ontwerpers, schrijvers, fotografen en videoproducenten helpen we MKB-bedrijven uit regio Utrecht en daarbuiten graag met het maken van kwalitatieve en relevante content.

Wanneer je je content marketing aan ons uitbesteedt, nemen wij je het volgende uit handen:

  • In kaart brengen van klantprofielen (‘buyer persona’s’) en klantreizen (‘customer journeys’).
  • Bepalen welke mediakanalen en welk typen content passen bij de verschillende fasen van de klantreizen.
  • Meedenken over de redactionele formule.
  • Periodieke curatie, redactie en publicatie van content.
  • Creëren van eigen waardevolle content in diverse mediaformaten zoals blogartikelen, instructievideo’s, uitleganimaties en infographics.

Met al deze activiteiten zorgen we er dus voor dat de juiste content wordt gepubliceerd voor de juiste doelgroep op het juiste moment.

blog | Bureau OpMerkzaam

Op de hoogte blijven van ons marketingblog?

Schrijf je dan nu in en ontvang wekelijks een praktische marketingtip en maandelijks onze blogupdate per mail.

Menu