Marketingbureau Utrecht

  1. Home
  2. Marketingbureau Utrecht
Online marketingbureau Utrecht | Bureau Opmerkzaam

Méér dan een online marketingbureau?

Bureau OpMerkzaam helpt graag MKB-bedrijven om verder te groeien. Niet door zo maar ergens te beginnen met online marketing, maar juist door op een slimme manier te kijken naar wat jij nou écht nodig hebt. Vaak werkt een combinatie van SEO, SEA, social, contentmarketing en reclame namelijk veel beter dan het inzetten van slechts één methode. Als marketingbureau helpen we je daarom niet alleen met de praktische uitvoering van online en offline campagnes, óók kijken we naar je marketingstrategie en geven we je daarmee gedegen marketing advies.

Waarmee helpen we je vooruit?

Veel bedrijven denken dat het inzetten van online marketing al voldoende is om te kunnen groeien. Dat is deels waar. Maar als je écht structureel wilt groeien, zul je ook strategisch naar je marketing moeten kijken. Daarmee leer je je doelgroep en markt begrijpen, krijg je een betere kijk op waar je als organisatie voor staat en onderscheidt je je zo beter van de concurrent.

Een marketingbureau kan je helpen door continu te werken aan naamsbekendheid, de aanwas van nieuwe leads, het verbeteren van conversie van leads naar echte klanten en het behouden van huidige klanten. Daarom richten wij ons met name op de volgende zaken:

Merkstrategie

Door een onderscheidende merkstrategie te bedenken, word je sneller herkend, beter onthouden en eerder gekozen.

Naamsbekendheid

Door je naamsbekendheid met on- én offline communicatie te vergroten creëeren we voorkeur bij je doelgroep.

Hoger in Google

Je online vindbaarheid verbeteren we met zoekmachine optimalisatie. Hierdoor trek je meer relevante bezoekers naar je website.

Klantrelatie

We werken aan een duurzame relatie met je doelgroep door content marketing in te zetten. Hiermee vind en bind je klanten.

Klantervaringen

In de afgelopen 15 jaar heeft Patrick vele producties voor mij in juiste banen geleid. Hij weet als geen ander de schakel tussen de soms lastige wensen van klanten en een perfecte productie te zijn.

Dennis Kuzee

Sky Radio | Brand Director

Patrick heeft voor de merkstrategie van ons bedrijf een belangrijke rol vervuld, waarbij we door zijn vakmanschap en prettige communicatie zeer effectief hebben kunnen samenwerken. Ik beveel hem van harte aan!

Buck Jüch

Prevermo Groep | Directeur

Hij stelt de mens en achterliggende motivatie centraal en weet dit goed uit te werken naar een heldere positionering van het bedrijf & het merk met een sterke eigen identiteit.

Roger ter Horst

Brabantsche Stoombierbrouwerij | Brouwer

Marketingbureau Utrecht | Bureau OpMerkzaam

Wat is onze aanpak?

Wanneer het moeilijk is om met je product of dienst onderscheidend te zijn in functionaliteit, prijs, service of distributie, kan een sterk merk het verschil maken. Met een sterk merk word je namelijk sneller herkend, beter onthouden en creëer je voorkeur en loyaliteit bij je doelgroep. Dit kun je dan ook het beste ondersteunen met een gebalanceerde mix van on- én offline marketingcommunicatie. Beide zijn namelijk nodig om ervoor te zorgen dat je doelgroep zo gevarieerd mogelijk in aanraking komt met je merk. Juist dan word je als merk opgemerkt.

Met ons 4B-model, dat bestaat uit: Bereiken, Boeien, Bedienen en Binden, zorgen we voor de best passende on- én offline marketingcommunicatie.

Met deze marketingdiensten werken we aan je doelen

Als marketingbureau bieden we een breed scala van marketingdiensten aan. Afhankelijk van je doelen en het beschikbaar budget stellen we een gebalanceerd pakket van marketingactiviteiten samen. Daarmee werken we wekelijks aan het realiseren van je marketingdoelen tegen een vast bedrag per maand. Zowel op strategisch niveau als in de uitvoering. Hieronder vind je een selectie van ons aanbod.

Merkstrategie & Positionering100%
100%

Een slimme merkstrategie vormt de basis van elk sterk merk. Hiermee maken we op een consistente manier je merk herkenbaar en relevant voor je doelgroep, zowel in uiterlijk als in gedrag. Ook formuleren we een scherpe positionering op basis van analyse van je organisatie, doelgroep en concurrenten.

Online Adverteren (SEA) & Offline Reclame100%
100%

Op basis van het gedrag van je doelgroep zoeken we naar de beste mix van online en offline adverteren. Hiermee willen we hoofdzakelijk de online vindbaarheid en naamsbekendheid vergroten door een combinatie van tekstadvertenties in Google, banners op websites en advertenties op social media, print of outdoor.

Zoekmachine Optimalisatie (SEO)100%
100%

Met zoekmachine optimalisatie zorgen we ervoor dat je beter te vinden bent in de zoekmachines. Dit doen we door je websiteteksten te optimaliseren o.b.v. een zoekwoordenonderzoek, door het linkprofiel van je website te versterken (‘linkbuilding’) en door het verbeteren van de techniek achter je website.

Content Marketing & Social Media100%
100%

Met content marketing bouwen we aan een duurzame relatie met je doelgroep door regelmatig informerende, instructieve of entertainende ‘content’ te publiceren op je website en social media. Met artikelen, infographics, uitleganimaties, inspiratievideo’s etc. laten we zien wat je merk aan mogelijkheden en oplossingen biedt.

Marketingplan & Communicatieplan100%
100%

In een marketingplan vertalen we je ondernemingsdoelstellingen naar een marketingstrategie en formuleren we het marketingbeleid voor de middellange termijn. In een communicatieplan werken we uit welke mix van communicatiemiddelen we in kunnen zetten om de marketingstrategie effectief te ondersteunen.

Marketingbureau Utrecht

Bureau OpMerkzaam opereert vanuit regio Utrecht. Centraal gelegen, dus we kunnen snel bij je aan tafel zitten. Zowel bij jou op kantoor als vanuit onze eigen werkplek helpen we je graag met je online én offline marketing.

Werken met ons biedt de volgende voordelen:

MKB-specialist

Wij begrijpen de passie van hardwerkende MKB’ers. Daarom helpen wij je graag om je marketing met je mee te laten groeien.

Actuele marketingkennis

Jij kent je branche door en door, wij beschikken over actuele marketingkennis.

Ervaren team

Ruim twintig jaar kennis en inzichten opgedaan bij grote consumentenmerken passen we toe op het MKB.

Groot creatief netwerk

Per project kiezen we uit ons netwerk van enthousiaste en kundige specialisten ‘the best man for the job’.

Ondersteuning op locatie

Op aanvraag kunnen we je ook ondersteunen op locatie. Zo breid je flexibel je staf uit.

Marketing adviesbureau MKB Utrecht | Bureau OpMerkzaam

Onze adviseurs zijn breed ontwikkeld en kunnen je daarom in veel gevallen helpen met strategie én uitvoering. Hierdoor heb je altijd een vaste adviseur, die steeds meer betrokken raakt bij de ins en outs van jouw bedrijf. Bovendien kunnen we in specifieke gevallen putten uit een netwerk van diverse specialisten. In onze aanpak zijn we flexibel, transparant en persoonlijk. Wij geloven in ‘practice what you preach’ en gaan in onze betrokkenheid altijd nét dat stapje verder. Dit maakt ons dan ook het ídeale marketingbureau voor het MKB in regio Utrecht.

marketingscan | Bureau OpMerkzaam Utrecht

Doe de gratis marketingscan!

Met deze handige marketingscan krijg je direct inzicht in de status van je huidige marketing. Oordeel zelf of je bedrijf al klaar is om te groeien. Je ontvangt na het invullen van je naam en mailadres direct de scan en krijgt hier maximaal 3 mails over.

Menu